söndag 12 februari 2012

Vecka 6

Nu går jag in i sjätte veckan med LCHF.  Jag tycker fortfarande det går bra fast om jag tolkar min våg så har jag gått upp 2 hg. Nu är det väl inte världsligt, jag har haft grädde i kaffet alla kaffemuggar i en vecka och det var nog ett fel val, det blir alldeles för många kolhydrater. Midjemåttet är inte på minus igen. Så uppenbart har jag gjort lite fel. Fast står jag avklädd så har jag gått ned 4 hg. Jag får väl ta invägning på torsdagar eftersom jag hade läkarbesök och vägde mig den 26/1 vilket var en torsdag. Men nog om det. Nu ska det bjudas på lite bilder på lite gott. Man har ju unnat sig lite i helgen.
Jag dricker som sagt inte ofta men i fredags tog jag en lite whiskey. Den startade min ångest vilket sprit kan göra med mig. Inte alltid, men nu slog det fel ut. Hela helgen har jag mått dåligt på grund av detta lilla glas.
 Ungarna hade jag lovat tacos så i fredags gjorde jag som små ostkorgar till mig att lägga min fyllning. Det blev jättegott. Så skönt man kan äta samma. Nja, de åt med tortillabröd och chips till.
Lördag ville jag göra det festligt så jag gjorde efterrätt. Chokladmousse med valnötter. Det var bara jag och sonen som tyckte det var gott. Men inte så himla många kolhydrater.
Innan åt vi Broccoligratäng med Lax också himmelskt men som jag glömt ta bild på.
Men nu är det ny vecka, nya tag. Ska vara bättre på att hålla mig till mina kolhydrater som är tillåtet.2 kommentarer:

Erika - LCHF till vardag och fest sa...

Hej! Kul att hitta hit till din blogg.

Du undrade om man kunde byta ut kokosnötsmjölet mot mandelmjöl i kokospannkakorna. Jag tror inte att det går att ersätta kokosnötsmjölet med mandelmjöl. Kokosnötsmjölet suger upp vätska mer än mandelmjölet gör.

Ha en bra dag!

SusanLotus sa...

Vad gott det låter med broccoligratängen och laxen. Jag går i gång mest på mat och inte så mycket på sött. Gjorde det förr men det bara försvann. Lustigt nog.

Här går det så upp och ner på vågen trots träningen att jag inte orkar skriva om just vikten på bloggen.
Igår kväll strax före midnatt tex vägde jag helt plötsligt 116,5 igen och tog två vätskedrivande för jag kände mig så upplåst. Efter att ha pinkat under natten har jag redan gått ner 2 kg!
Kroppen orkar inte göra sig av med vätskan och läkarna rycker på axlarna. Blir så förbannad. Och besviken. På vården. Man ska inte leka med folks liv och hälsa...

Vilka långa inlägg jag gör så här mitt i natten. Hoppas att det är ok.

Och hoppas att din helg blir en bra sådan. Varma kramar!