söndag 22 juli 2012

Recept på Kantarellpasta

Receptet har jag gjort om till LCHF blir lite mycket kolhydrater, med grädden, men det var det värt och inget man äter varje dag, fast jag skulle kunna.


Receptet gäller för 2 portioner


Krämig kantarellpasta

4 dl färska kantareller (enl beskrivning höstkantareller, men vi hade gula)
2 st charlottenlökar  ( hade inte det hemma så det blev en liten rödlök)
2½ dl vispgrädde (enl. recept matlagningsgrädde)
2 msk smör
2 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk hackad persilja
1 msk kalvfond alt. grönsaksbuljong
(1 msk mjöl uteslöts)
(250g färsk tagiatelle pasta enligt recept), men det hade inte vi utan LCHF pasta som ser ut som tagiatelle.
Avslut och garnering
1 dl skalade valnötter
1 dl parmesan ( hade vi inte hemma det fick bli Gouda)
6 st cocktailtomater
2 msk olivolja
__________________________________________________________________
Gör så här:

  1. Salta och koka upp vatten om du ska ha pasta, LCHF-pastan kan ligga i det varma vattnet och vänta
  2. Fräs kantarellerna i smör och blir det mycket vätska så låt det dunsta.
  3. Häll i löken och låt den fräsa med.
  4. Häll på grädde och dijonsenap och fond. Det går faktsiskt bra med vilken buljong som helst en halv tärning då.
  5. Avsluta med salt och några drag med pepparkvarnen. Blanda i pastan och persilja.
  6. Lägg upp på tallrikar och garnera med tomater, ost, valnötter, droppa lite olivolja och lite mer med pepparkvarnen.

Inga kommentarer: